Viskoz Nedir?

Viskoz Nedir?

Viskoz Nedir?

 

 İngilizce "Viscose" olan viskoz ipliğin hammadesi kayın ağacıdır. Türkiye, Avrupa, Asya, Japonya ve Amerika'da doğal olarak yetişir. Ülkemizde genellikle Ege, Karadeniz, ve Marmara bölgelerinde görülmektedir. Dünya genelinde bilinen 10 çeşit kayın ağacı çeşidi mevcuttur. Bir kayın ağacının yaklaşık ömrü 700 yıl kadar olup, boyları 40 metreyi bulabilir.

 Viskoz aynı pamuk gibi selülözden oluşur. Bu ipliklerden örülmüş kumaşa ise viskoz kumaş denir. Selüloz esaslı rejenere lifler içinde en önemlisi ve en çok kullanıma sahip olan liftir. Viskon üretimi sürecinde akışkan hale gelen selülozun yapısında, neredeyse hiç kimyasal değişiklik olmaz. Bu özellikleriyle viskonun yapısı pamukla yüksek benzerlik gösterir.

Viskonun nem alma özelliği, pamuktan daha yüksektir. Normal koşullarda %11-14 oranında rutubet toplamakta, ve şişme özelliği yüksek olduğundan %80-120’ye kadar su emebilmektedir. Viskon, pamuktan çok daha yüksek olan nem alma özelliğinden dolayı boyanmaya ve baskıya çok elverişlidir. Ayrıca viskon renklerin daha parlak görünmesini sağlar.

 

 Viskon Kumaş Sağlıklı Mıdır?

 

Kesinlikle sağlıklıdır; çünkü yukarıda da belirttiğimiz üzere ham maddesi kayın ağacıdır, ve bu doğal bir liftir. Viskoz kumaşlar, zarif ve rahattır. Elyafın narin ve düzgün eğirme özelliğinden dolayı üründe yumuşak bir tuşe (dokunuş) elde edilmektedir. Kaygan ve ten ile uyumludur. Bu yüzden giyimi rahat ve kolaydır. Nem alma kapasitesi çok yüksek olduğu için vücuttaki teri emer ve hasta etmez. Kendiniz ve çocuklarınıza güvenle giydirebilirsiniz. Kadın ve erkek iç giyim ürünlerinde kullandığımız viskon türü Siro viskon adı verilen özel bir viskon türüdür. Kesinlikle tüylenme yapmaz ve siro viskon patentli bir kumaş çeşidir. Kaliteli viskon kumaştan üretilen iç çamaşırları teninize gün boyu temas edecek ve bu sebepten dolayı en kaliteli viskonu kullanarak ürettiğimiz iç giyim ürünlerini sizlerin beğenisine sunuyoruz. İddialıyız; viskon kadın ve erkek iç giyim ürünlerini bir defa kullananlarda alışkanlık yapacak.
 

Viskonun Başlıca Özellikleri Nelerdir?

 

Öncelikle ham maddesi ağaç olduğu için, pamuk gibi doğal bir kumaştır. Nem kapma kapasitesi çok yüksek olduğundan teri emer, ve koku yapmaz. Zengin ve zarif bir görüntüsü vardır. Teninizde çamaşır yokmuş hissi uyandırır. Tenle uyumludur ve kaygandır. Kolay yıkanabilir, kırışıklığa karşı dayanıklıdır ve yıkama talimatlarına uygun yıkandığında uzun süreli kullanım keyfi sağlar.


Viskon Ürünlerimiz Hangileridir?



Linkten ürünlerimizi inceleyebilirsiniz.

https://www.alsanalsa.com/viskon

Etiketler: Viskoz Nedir?
Ağustos 24, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR