Sürekli Sütyen Giyilmeli Mi?

sütyen sürekli takılmalı mı?

Sütyen Giymeyi Bıraktığınızda Ne Olur?

Rahatlığını çoğu zaman eşofmanlarda bulanlardan mısınız? Belki de evde sütyen takmayı bırakan birçok kadından birisiniz. Çok mantıklı. Kim en rahat kıyafetlerini giymişken ve gidecek hiçbir yeri yokken balenli sütyen takmak ister? Ancak sütyeni bırakmak geçici bir rahatlık sunsa da, sütyen takmamanın uzun vadeli etkilerini muhtemelen düşünmemişsinizdir. Sütyen takmayı bıraktığınızda göğüslerinize gerçekten ne oluyor?

Aslında biraz karmaşık. Bazı uzmanlara göre sütyen giymenin göğüsleriniz (veya sizin için) için gerçekten kötü olup olmadığı konusundaki karar hala açık değil. Günün sonunda (veya bu durumda başında), sütyen giymek isteyip istemediğiniz tamamen size bağlıdır, ancak tüm olası riskleri ve sonuçları bilmek, sizin için en iyi kararı vermenize yardımcı olabilir:

Sütyen takmazsanız göğüsleriniz sarkabilir

1889 yılından bu yana sütyenler günlük hayatımızın bir parçası kabul ediliyor. Aile hekimi ve Insurecast tıbbi danışma kurulu başkanı Waqas Ahmed'e göre, sutyenden vazgeçmek daha az desteğe yol açabilir. "Meme dokusunun etrafına bağlanan Cooper'ın bağı denen bir bağ var" diyor. Bu daha fazla hareket ve zıplamaya neden oluyor. Bence uzun süre sütyen giyilmezse göğüsler sarkar ve gevşer." Dr. Ahmad sutyen takmanın bazı faydalarını görse de, her gün bütün gün sütyen takmaman gerektiğini söylüyor. "Sürekli sütyen takmak da sağlığınız için iyi değil" diyor. "Cilt gözeneklerini tıkayacak, tahrişe ve kaşıntıya neden olacak şekilde terlemenin artmasına neden olacaktır."

Destekleyici bir sütyen aslında göğüs dokunuzu zayıflatabilir

2013'te sonuçlanan 15 yıllık bir çalışma, sütyenden vazgeçmenin aslında herhangi bir sarkmayı azaltabileceğini öne sürüyor. Araştırmaya göre, sütyen desteği göğüsleri çevreleyen dokuyu zayıflatarak göğüslerin sarkmasına neden olabilir. Supplements101'de tıbbi danışman olan Lina Velikova, "Sütyeni attığınız zaman, göğüsleriniz daha önce kullandıkları destek olmadığı için görsel olarak sarkmış gibi görünüyor" diyor. "Ancak, bu kasları kullanmaya başladığınızda, tonlama düzelecek ve göğüslerinizi oluşturan daha yumuşak dokunuzun desteğini devralacaktır. Sürece yardımcı olmak istiyorsanız, kasları geliştirmek ve bağları güçlendirmek için hedefe yönelik meme egzersizleri yapabilirsiniz. Göğüsler, kontrolümüz dışında olan iki faktör olan yerçekimi ve yaş nedeniyle sarkacaktır. Ancak göğüslerinizi şimdilik daha yuvarlak ve canlı tutmak istiyorsanız, sütyeninizi sürekli takmamak bir seçenek olabilir.

Sütyen takmamak dolaşımınızı iyileştirebilir

Sütyeni kullanmamanın başka bir avantajı mı? Vücudunuzun kan dolaşımını artırabilir. 15 yıllık araştırmaya göre, uzun süre sütyen takmanın orta bölüm ve göğüs kafesindeki dolaşımı kesebileceğini gösteren çok sayıda kanıt var. Bu çok mantıklı: Sütyen takan herkes, onu her çıkardığında gelen açıklanamaz bir şekilde yatıştırıcı hissi bilir, çünkü bu, uzun süre sıkı bir sütyen takmanın dolaşımınızı sınırlayabilmesinden kaynaklanır.

Sütyen takmamak sırtınızı zorlayabilir

Sütyen desteğinin olmaması sırtınızı zorlayabilir ve duruşunuzu bozabilir. Yürüyüşe çıkıyorsanız veya spor yapıyorsanız, sütyen takmak isteyebilirsiniz. Spor sütyeni veya bralet ile sırtınız ağrımadan rahat spor yapabilirsiniz.

Özetle sütyen giymezsen ne olur? Görünüşe göre sonuçlar düşündüğümüz kadar kötü değil. Sütyen takmak istemiyorsanız, yine de göğüslerinizde sırt ağrısı veya ağrı fark ederseniz, en azından biraz destek sunmak için bralet veya rahat bir sütyen giymeyi düşünün. Ve eğer sütyen takmak size güven veriyorsa, elbette, sütyen giymeye devam edin. Sütyen giyme tercihleriniz ne olursa olsun, rahat olmanız önemlidir. Küresel markalar için sütyen geliştiren bir şirket olan DLI'nin kurucusu Dora Lau, "İyi bir sütyenin rahat olması için iyi bir desteğe sahip olması gerekir" diyor. Ayrıca sütyen kopçasının genişliğinden ve bantın rahat olduğundan emin olmalısınız. Gerçekten uyan bir sütyen almak için sütyen boyutunu nasıl ölçeceğinizi öğrenin ve ardından en sevdiğiniz yeni stili bulmak için sütyen satın alabileceğiniz en iyi yerleri kontrol edin.

Etiketler: sütyen takmak
Mayıs 09, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR