Sıcak ve Nemli Havalarda Ne Giymeli?

Sıcak ve Nemli Havalarda Ne Giymeli?

Sıcak ve Nemli Havalarda Nasıl Giymeliyiz?

Dışarısı çok sıcak! Soğuk aylar geride kaldı ve yaz güneşi üzerinizde, peki bu gardırobunuz için ne anlama geliyor? Tarzınızdan ödün vermeden sizi serin ve rahat tutan ne giyebilirsiniz? Bu yazımızda size her durumda o kavurucu sıcağa uygun bir kıyafeti nasıl bir araya getirebileceğinizi yazacağız.

Öncelikle serin kalmak ve en az ısıyı çekmek için pamuk, keten gibi nefes alabilen açık renkli kumaşları giyinmelisiniz. Cildinizin nefes almasına izin vermek ve ter birikmesini önlemek için kısa kollu veya kolsuz olan daha bol giyim tarzlarını tercih etmelisiniz.

Yazlık kombinlerinizi seçerken koyu ve iddialı renklerden uzak durmakta fayda var. Siyah yerine beyaz, bej veya gri rengi daha sık kulllanabilirsiniz. Açık tonlu renkler, koyu renkler kadar güneşi emmez, bu da onları sıcak günler için ideal kılar. Mesela, lacivert bir gömleği gökyüzü veya pastel mavi bir gömlekle değiştirin. Siyah skinny jeanleri bir kenara bırakın ve beyaz keten pantolon giyin.

UPF dereceli giysiler arayın. Bahçe işi yaparken, yürüyüşe çıkarken veya bir iş arkadaşınızla öğle yemeği yerken güneşten korunan giysiler size fayda sağlayabilir. UPF dereceli giysiler, sizi güneşin sıcak yaz ışınlarından koruyan ekstra bir güneş kremi tabakasıdır. Dışarıda olacağınızı biliyorsanız, UPF dereceli bir kıyafet seçmelisiniz. Yürüyüş yaparken kendinizi serin ve korumalı tutmak için sporcu taytları UPF uzun kollu çabuk kuruyan tişörtlerle kombinleyebilirsiniz.

Polyester, naylon veya akrilikten yapılmış giysilerden kaçının. Bu kumaşlar güzel görünebilir, ancak aslında ısıyı hapsedebilir ve daha fazla terlemenize neden olabilir. Ter lekelerini önlemek ve en rahatı yaşamak için bu gibi nefes almayan kumaşlardan uzak durun. Genel bir kural olarak, kalın malzemeler ısıyı içeride tutacak şekilde tasarlandığından suni ipek ve yün gibi kışlık kumaşlardan da uzak durun. Donella iç çamaşırları pamuklu yapısıyla, ayzın sıcaklarda cildinize nefes aldırır ve terlediğinizde nefes alan kumaş yapısı sebebiyle cildinize zarar vermez ve çabuk kurur.

Dar, sizi kısıtlayan giysilerden uzak durun. Yazın giyilecek en iyi giysiler sizinle birlikte hareket eden giysilerdir. Hava sıcak ve nemliyken terli kıyafetlerin tene yapışması isteyeceğiniz son şeydir. Cildinizin nefes almasını sağlayan daha gevşek bir üst veya elbise seçin.

Gardırobunuza daha fazla egzersiz kıyafeti ekleyin. Şüpheye düştüğünüzde, spor giyimi tercih edin. Sporcu sütyenleri, taytları, antrenman üstleri ve spor şortları sıcak yaz ayları için idealdir. Sadece rahat olmakla kalmazlar, aynı zamanda nefes alabilirler ve kolayca taşınırlar. Bu, dar giyim kuralından muaf tutulduğu tek seferdir. Spor kıyafetleri giymek için egzersiz yapmanıza gerek yok; sadece içinde rahat hissettiğinizi giyin!

Cildinizi korumak için gün boyunca güneş koruyucu uygulayın. Sıcak gününüz ne gerektirirse gerektirsin, güneş kremi sürmek her zaman en iyisidir. Güneş kremi güneş yanığını, cilt kanserini ve erken yaşlanmayı önlemeye yardımcı olduğundan, bu, sıcak ve güneşli havalar için açık ara en önemli aksesuardır. Özellikle terliyor veya yüzüyorsanız, güneş koruyucunuzu her 2 saatte bir yeniden uygulayın. En az 30 SPF'li bir güneş koruyucu seçin ve dışarıda çok zaman geçiriyorsanız her zaman SPF 50 faktör korumalı veya daha yüksek olanı seçin.

Etiketler: sicak hava
Temmuz 26, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR