İç Giyim Hakkında İlginç Gerçekler

İç Giyim Hakkında İlginç Gerçekler

1-Viktorya çağında kadınlar, açık kasıkların daha hijyenik olduğuna inandıkları için tüm kasık bölgesini açık bırakan külotlar giyerlerdi. Sonuç olarak, iç çamaşırı değişimi nadirdi. İronik bir şekilde, Parisli Can Can dansçıları kasık kapalı iç çamaşırı giymeye yardımcı oldular.

 

2-İdrar yolu enfeksiyonlarından kaçınmak için (diğer şeylerin yanı sıra, genital ve idrar bölgelerini temiz tutmak gibi), doktorlar iç çamaşırlarının günde en az bir kez değiştirilmesini önermektedir.

 

3-Sutyen boyutunda değişikliğe neden olabilecek faktörler arasında; 2,5 kilo veya daha fazla kilo alımı / kaybı, bir egzersiz programına başlama / bitirme, hamilelik veya doğum, son sutyen ölçümünden bir yıldan fazla bir süre önce menopoza girme veya hormonal değişiklikler sayılabilir.

 

4-19. yüzyılda, kadınlar genellikle altlarına iç çamaşırı giymedikleri için soğuk esintilerin eteklerini açmasını önlemek için genellikle kalın kombinezonlar giyerlerdi. 1800'lerin ortalarına kadar, bir kadının bacaklarının arasına herhangi bir şey giymesi uygunsuz görülüyordu. Bu nedenle kadınlar yan eyer sürdüler ve pantolonlar sadece erkeklere özel bir giysi olarak kabul edildi.

 

5-Modern sütyenin "babası" veya "annesi" kim olduğuna dair birçok meşru iddia olsa da, Mary Phelps Jacobs adında bir New Yorklu kadın, tipik olarak modern sütyeni yaratmakla anılır. Hizmetçisine biraz kurdele ve bir kordonla iki mendili diktirdi. Sütyen tasarımını 1914 yılında "sutyen" etiketi altında patentini aldı ve daha sonra 15.000 dolara Warner Brothers Korse Şirketi'ne sattı.

 

6-İngiliz bir kadın, bir kadının kalp atış hızını izleyen bir sütyen icat etti. Kalp atış hızı yüksekse, kadının tehlikede olduğunun bir göstergesi olarak bir alarm çalacaktır.

 

7-Ruslar, uzun uzay görevlerinde astronotların yıpranmış iç çamaşırlarını yiyecek bakteriler üzerinde deney yapıyorlar.

 

8-Bilim adamları, kadınların hayatlarının ciddi şekilde kısıtlandığı ve çok az haklarının olduğu tarihlerde korse giyiyor gibi göründüklerini belirtiyorlar. Kadınlar daha fazla hak kazandıkça, daha kısıtlayıcı iç çamaşırlarını reddettiler.

 

9- İç çamaşırı sıklıkla bir sembol olarak kullanılmıştır. Örneğin, 1960'larda "sütyen yakıcılar" toplumun kadınlara karşı ayrımcılık yapmasını protesto etti ve görünüşlerini kısıtladı. Ayrıca 2. Dünya Savaşından sonra Alman askerleriyle ilişkisi olan Fransız kadınları sadece başlarını kazıtmakla kalmamış, aynı zamanda iç çamaşırlarıyla sokaklarda yürümeye zorlanmıştır.

 

10- Eski yıllarda korse piyasası o kadar büyüktü ki binlerce iş sağladılar. Ayrıca, korseleri, çember eteklerini ve diğer iç çamaşırı türlerini sertleştirmek için o kadar çok balina kemiği kullanıldı ki, baleen cinsi balinanın nesli neredeyse yok olmaya sürüklendi.

 

11- 1951'de Marlon Brando, A Streetcar Named Desire filminde atlet giyerek erkeklerin pamuklu atletlerini dış giyim haline getirmeye yardımcı oldu.

 

12- Kral Tut, 9-18 yaşları arasında hüküm süren Mısırlı bir lider olan Tutankamon'un takma adıdır. 145 külotla gömüldü.

 

13- Edinburgh'da yakın zamanda yapılan bir müzayedede, bir çift Kraliçe Victoria'nın iç çamaşırı 9.375 £ karşılığında satıldı. Ürün, beyaz krem kumaştan yapılmıştı ve baş harfleri VR (Victoria Regina) işlenmişti.

 

14- 2012 yılında Zimbabwe, ikinci el iç giyim ithalatını ve satışını yasakladı. Milletvekilleri, yasağın sağlık sorunlarının giderilmesine ve ülkenin kendi yerli tekstil endüstrisine yardımcı olacağını umuyorlar.

 

15- Uzmanlara göre, kadınların yaklaşık %80'i yanlış beden sütyen giyiyor.

 

16- Çoğu sütyen 6 ayda bir değiştirilmelidir.

 

17- Ortalama bir kadın hayatı boyunca altı farklı beden sütyen giyecektir.

 

18- Doğru oturmayan sütyenler sırt gerginliğine ve göğüs sıkılığının kaybına neden olabilir.

 

19- Çin, dünyanın en hızlı büyüyen iç giyim pazarına sahiptir. Çin iç giyim pazarı 2010 yılında yılda yaklaşık% 20'lik bir pazar büyümesiyle 16 milyar doları aştı.

 

20- 1990'larda hip-hop sanatçıları, erkeklerin pantolonlarını bellerinin altına giymelerini ve boxer veya külotlarını göstermelerini moda haline getirdi. "Sarkma" olarak adlandırılan bu tarzın, hapishane mahkumlarının olası bir silah olarak kullanılabilecekleri için kemerlerini çıkarması durumunda aslında hapishanede ortaya çıktığı söyleniyor.

 

Etiketler: İç Giyim Hakkında İlginç Gerçekler
Ekim 15, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR