Çocuk İç Çamaşırı Alırken Bunlara Dikkat Edin

Çocuk İç Çamaşırı Alırken Bunlara Dikkat Edin

Önceliğiniz Sağlık Olsun

 

İç giyim ürünleri satın alırken sağlık kriteri, diğer kriterlerin önüne geçiyor. Özellikle söz konusu Çocuk İç Giyim Ürünleriyse, konu daha büyük önem teşkil etmekte.

Çocukluk döneminde fiziksel gelişim, organizmanın başlıca gündem maddesi. Vücudun etkileşimde olduğu pek çok şey, bu gelişimi olumlu ya da olumsuz yönde etkileyerek, yetişkinlik dönemindeki sağlığı da etkiler. Ciltle doğrudan temas halinde olan iç çamaşırının zararlı yapısal özelliklere sahip olması da, gelişimi olumsuz yönde etkileyecek unsurlardan. O nedenle, çocuğunuza iç çamaşırı seçerken öncelikle doğru bir sağlık değerlendirmesi yapmalısınız.

Sağlık değerlendirmesi yaparken dikkat edeceğiniz noktalar; kumaş dokusu, kimyasal yapı ve beden ölçüsü olarak sıralanabilir. Gelin, bu etmenleri yakından inceleyelim.

 

Nefes Alan Kumaş Yapısı

 

Cildin hemen üstünde konumlanan iç çamaşırının sağlıklı bir dokuya sahip olması son derece önemli. Sağlıklı dokudan kasıt, aşırı terlemeye ve alerjiye neden olmayacak yapıdır.

Çocuğunuza seçtiğiniz iç çamaşırında nefes aldıran kumaş özelliklerinin varlığını gözetin. Pamuk gibi doğal materyaller, cildin havayla temasını tamamen kesmeyecek gözenekli yapıya sahiptir. Bu nedenle, iç çamaşırı için sağlıklı kumaşların başında, bu tür doğal maddelerden elde edilenler gelmekte. Bunlar hava akışına izin verdiklerinden aşırı terlemeye neden olmaz. Vücudu her koşulda optimum ısıda tuttuklarından yılın hem sıcak hem de soğuk dönemleri için ideal seçeneklerdir.

 

Kanserojen Etkiye Dikkat!

 

Kumaş dokusunun yanı sıra, kumaşı meydana getiren materyalin kimyasal özelliklerini de göz önünde bulundurun.

Toksik kimyasal özellik gösteren materyaller, kısa ya da uzun vadede başta kanser olmak üzere pek çok sağlık sorununu gündeme getirecektir. Özellikle genital bölgede kullanılacak çamaşırlarda bu konu daha fazla titizlik gerektiriyor.

Yalnızca kumaşın üretiminde kullanılan materyal değil, renklendirme ve baskılarda kullanılan boyalarda da kanserojen etki değerlendirilmesi yapılmalı. Tüketici olarak bu konudaki değerlendirmeyi tek başınıza yapmanız mümkün olmayabilir. Bu nedenle, ürünlerin uluslar arası sağlık standartlarına uygunluğunu kanıtlayan sertifikaların varlığını gözetebilirsiniz.

 

Bedeni Sıkmayan Yapı

 

Sağlık konusu doğru ölçüyle de ilgili.

Satın alacağınız çamaşırların çocuğunuzun bedenine gereken hareket özgürlüğünü verdiğinden emin olun. Vücudu sıkan seçenekler kan dolaşımına olumsuz etkide bulunur, terlemeye neden olabilir. Özellikle sıkan külotların meydana getireceği terleme, genital bölgede bakteri üremesini ve enfeksiyonları tetikleyebilir.

 

Güvenilir Ürünler Alsanalsa’da!

 

Çocuğunuz için en iyisinin peşinde olun.

ISO- 9001:2015 ve ISO-10002: 2004 sertifikalarıyla güvenilirliği garanti altında olan Çocuk İç Giyim Ürünlerine online mağazamızdan sahip olabilirsiniz.

 

Etiketler: Çocuk İç Çamaşırı Alırken Bunlara Dikkat Edin
Ağustos 21, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR