Anneler Gününüz Kutlu Olsun

14 Mayıs Anneler Günü

Dünyanın dört bir yanındaki birçok aile için ve tarih boyunca, geleneksel olarak aileyi ve evi idare etme gibi çok zor bir işi olan anne olmuştur. Evdeki bebeklere daha doğmadan bedenlerini ödünç vermekle başlayan anneler, aileleri için pek çok şeyden vazgeçme eğilimindedir ve nadiren hak ettikleri övgüleri alırlar. Bu nedenle, Anneler Günü her yıl annenize ne kadar sevildiğini, takdir edildiğini ve fark edildiğini hatırlatmak için mükemmel bir fırsattır. (Elbette yılın diğer zamanlarında da takdir edilmekten mutlu olacaktır!)

Anneler Günü Tarihi

Annelerin kutlanması Antik Yunanistan'a kadar uzansa da, geleneğin bir kısmı Birleşik Krallık'ta ve Avrupa'da Lent sırasında “Mothering Sunday” adı verilen bir kutlama olarak ortaya çıktı. Buradaki gelenek daha çok kiliseye gidenlerin bu gün "anne" kiliselerini ziyaret etmeleri hakkındayken, sonunda Anneler Günü gibi bir şeye dönüştü, ancak genellikle Mart ayında olur.

Mayıs ayındaki Anneler Günü'nün modern versiyonu, 1900'lerin başında Amerika Birleşik Devletleri'nde başlatıldı. Günün arkasındaki asıl itici güç, 1905'te kendi annesi öldükten sonra anneleri onurlandırmak için bir gün fikri olan Anna Jarvis'in çalışmasıydı. İlk gün 1907'de Batı Virginia'daki bir Piskoposluk kilisesinde bir ibadet toplantısı olarak düzenlendi. Daha sonra Jarvis, tatilin ticarileşmesine biraz üzülür.

1914'te ABD Başkanı Woodrow Wilson'ın Anneler Günü'nün Mayıs ayının ikinci Pazar günü kutlanmasını ilan eden bir yasayı imzalamasıyla gün resmiyet kazandı. Her zaman Mayıs ayında kutlanmasa da, gün Kuzey Amerika'da ve dünyanın diğer bölgelerinde popülerlik kazanmıştır.

Anneler Günü Nasıl Kutlanır?

Anneler bu günde gerçekten tüm övgüleri ve sevgiyi hak ediyor! Anneler Günü, annesi olanlar, anne olanlar ya da sadece kutlamak için sebep arayanlar için farklı şekillerde kutlanabilir! Günü kutlamak için bu fikirlerden bazılarına göz atın:

Bir Anneye Minnettarlığınızı Gösterin

Anneler Günü ile ilgili en iyi şeylerden biri, bir anneye ne kadar sevildiğini ve değer verildiğini bilmesi için bir hatırlatma olmasıdır! Bu, basit bir telefon görüşmesi, kısa mesaj, kart veya mektup yoluyla yapılabilir. Ve bir kişinin kendi annesiyle de sınırlı olması gerekmez. Bu, herhangi bir kadının (anne, büyükanne, teyze veya arkadaş) etrafındaki dünya üzerinde olumlu bir etkisi olduğunu bilmesini sağlamak için harika bir gün.

Anneyle  Dışarı Çık

Anneler Günü ilkbaharın sonlarına denk geldiği için, dışarı çıkıp güzel havanın tadını çıkarmak için harika bir zaman! Belki bu, anneyle parkta basit bir yürüyüş yapmak veya dağlarda yürüyüşe çıkmak anlamına gelebilir. Veya daha sonra bahçeye dikilebilecek veya verandadaki kaplara yerleştirilebilecek bazı çiçekler, bitkiler veya ağaçlar almak için bahçe mağazasına gitmek anlamına gelebilir! İstanbul’da yaşayanlar için erguvanların çiçek açtığı muazzam görüntüyü izlemek için boğazda bir program yapabilirsiniz.

Bir Anne-Kız veya Anne-Oğul Filmi İzleyin

Bir annenin kızı veya oğluyla olan ilişkisini konu alan iyi hissettiren bir film izleyerek anneyle biraz kaliteli zaman geçirin. Patlamış mısır patlatın ve ardından başlamak için şu film başlıklarından birini deneyin:

Çünkü Ben Öyle Demiştim (2007)( Because I Said So):

Başrollerini Mandy Moore, Diane Keaton ve Lauren Graham'ın paylaştığı bu film, kızının aşk hayatına müdahale eden aşırı kıskanç bir anneyi konu alıyor.

Kör Taraf (2009)( The Blind Side):

 Gerçek bir hikayeye dayanan, Sandra Bullock ve Quinton Aaron'un başrollerini paylaştığı bu film, öz annesi olmayan bir kadının genç bir erkeği hala önemseyip sevebileceğini gösteriyor.

Mama Mia! (2008):

 Bir Broadway şovundan uyarlanan bu eğlenceli, müzikal komedide Meryl Streep ve Amanda Seyfried rol alıyor ve bekar bir anne ile evlenmeden önce babasını arayan kızı arasındaki ilişkiyi konu alıyor.

Küçük Adam Tate (1991)( Little Man Tate):

 Jodie Foster'ın oynadığı bir aile draması olan Little Man Tate, işçi sınıfından bir anne ile yedi yaşındaki bir dahi olan oğlunun hikayesini anlatıyor.

Anneler Günü için Parti Verin

 Anneniz sevdiği insanlarla çevrili olmayı seviyorsa, bu günü kutlamak için küçük bir aile toplantısı yapmak için harika bir zaman. Bahçede çay partisi, kostüm partisi, masa oyunları partisi düzenleyebilirsiniz. Annenizin hoşuna gidecek lezzetli yemekler, en sevdiği müzik ve belki de ona zevk verecek bazı eğlenceler onu fazlasıyla mutlu etmeye yeterli olacaktır. Hangisi seçilirse seçilsin, en çok sevdiği kişileri davetli listesine eklediğinizden emin olun!

Anneyle İlgili Anıları Paylaşın

Annesini kaybetmiş olanlar yine de mezarına çiçek götürerek, en sevdiği eğlencelerden bazılarının tadını çıkararak, eski fotoğraflara bakarak ve sadece onun anısını aile üyeleriyle paylaşarak bu özel günde annelerini yad edebilirler.

 

 

Annelerimiz iyi ki varlar!

Etiketler: Anneler Günü, 14th March Mother's Day
Nisan 27, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR